Nieuws

Leden nieuws

Voedingswaardedeclaratie en afrondingen

De NVWA erkent dat de Commissiehandleiding voor toleranties voor voedingswaardedeclaratie en afrondingen door de verschillende normen mogelijke problemen geeft. NVWA staat open voor voorbeelden die dit aan tonen. Indien u tegen problemen aan loopt met de toepassing van toleranties en afrondingen voor de voedingswaardeclaratie, dan kunt u deze doorgeven aan kennis@nedverbak.nl. Wij zullen deze geanonimiseerd delen met de NVWA.

Lees verder »
Product en Proces

NVWA monitoringsonderzoek naar lettergrootte op verpakkingen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft productverpakkingen onderzocht op lettergrootte. Uit de monitoring op verpakkingen van chocoladeletters, die te downloaden is in dit artikel op de website, blijkt dat ruim 95% voldoet aan de wettelijk voorgeschreven normen van 1,2 mm (x-hoogte), dan wel 0,9 mm op verpakkingen van kleiner dan 80 cm2. De NVWA kondigt aan in 2016 dit onderzoek uit te breiden naar andere producten. Bij overtredingen zal vervolgens handhavend worden opgetreden.

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Bijeenkomst Exportbevordering Engelse Ambassade Den Haag

In het kader van het stimuleren van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Engeland organiseert de Engelse Ambassade op 20 januari 2016 een seminar specifiek voor bedrijven in de Nederlandse Food&Drink sector. Wellicht is dit seminar interessant voor leden van de NVB in het kader van het (verder) stimuleren van de buitenlandse omzet. Als NVB-lid bent u hiervoor van harte uitgenodigd.

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Veranderingen `ontslag op staande voet´

Ontslag op staande voet houdt in dat een arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang wordt opgezegd vanwege een dringende reden. Daarvoor is geen toestemming van het UWV vereist. Ook hoeft geen opzegtermijn in acht te worden genomen.

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Aanpassingen in het Pensioen van werknemers

Per 1-1-2016 zullen een aantal zaken in het pensioen van werknemers veranderen. Het BPF van het Bakkersbedrijf is hierover een communicatietraject gestart met de werknemers in de branche. Voor zover u e.e.a. nog niet heeft gevolgd, staat  hieronder het betreffende bericht dat het bestuur van het BPF Bakkersbedrijf in haar laatste nieuwsbrief heeft vermeld.

Lees verder »
Leden nieuws

NVB-VBZ Handreiking Asbest voor Bakkerijen en Zoetwaren bedrijven

De handreiking met bovenstaande titel is begin deze maand vanuit de NVB verstuurd naar de 1ste contactpersonen van de leden. Op het leden gedeelte van de NVB website is deze handreiking te downloaden. De handreiking Asbest is in nauw contact met het Ministerie van SZW, de FNV en NVB/VBZ samengesteld naar aanleiding van een uitzending op TV waarin dit onder de aandacht werd gebracht.

Lees verder »
Leden nieuws

Premie overzicht werkgevers 2016

In dit artikel treft u het traditionele overzicht van de NVB aan met betrekking tot de nieuwe premies van onder andere Werkhervattingskas, WAO/WIA basispremie en sectorpremie aan zoals deze in het nieuwe jaar gaan gelden.

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Tekst nieuwe CAO Bakkersbedrijf

De cao-partijen NVB, NBOV, FNV en CNV Vakmensen hebben op 16 december 2015 overeenstemming bereikt over de cao-tekst. Op maandag 21 december 2015 wordt een besluit genomen over het wel of niet schrappen van artikel 18.8 lid c en Bijlage G4.

Lees verder »
Voeding en Gezondheid

Hoe zit het met zout in brood?

De Nederlandse Bakkerijsector vindt het van belang om een betrouwbaar en onafhankelijk beeld te hebben van het daadwerkelijke zoutgehalte in de meest gegeten Nederlandse broodsoorten. Zowel op wetgevingsgebied als binnen de sector zijn de afgelopen jaren flinke stappen gezet om het zoutgehalte in brood te verlagen.

Lees verder »