
Tijdelijk handhavingsbeleid MOAH besproken
In Nederland zijn het ministerie van VWS en NVWA bezig met het opstellen van een tijdelijk handhavingsbeleid voor MOAH (mineral oil aromatic hydrocarbons) in levensmiddelen, om nationaal invulling te geven
In Nederland zijn het ministerie van VWS en NVWA bezig met het opstellen van een tijdelijk handhavingsbeleid voor MOAH (mineral oil aromatic hydrocarbons) in levensmiddelen, om nationaal invulling te geven
Onderstaand zijn de nieuwe cijfers m.b.t. de ontwikkeling van de kiloprijs van brood weergegeven. Deze worden door het NBC uitgevraagd bij het GfK. Het betreft een combinatie van alle broodsoorten
Dit maakte Staatsecretaris Maarten van Ooijen op 25 april bekend via een brief aan de Tweede Kamer. Met de introductie van het nieuwe algoritme is het onderscheid tussen volkoren-, bruin-
In 2022 is de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) gestart. Hiermee moedigt het ministerie van VWS fabrikanten aan om de samenstelling van hun voedingsmiddelen te verbeteren. In het kader van een
De bakkerijsector vindt het belangrijk dat iedereen die in de bakkerij werkt zich fysiek en mentaal goed, sterk en vol energie voelt. Daarom organiseert Bakbekwaam, onder de naam Bakbekwaam LIVE
Het ministerie van LNV stuurt erop aan dat de bevolking in 2030 evenveel eiwitten binnenkrijgt van dierlijk als van plantaardig voedsel. Brood is voor de mens nu reeds het belangrijkste
Werkgevers trekken alle registers open om nieuw personeel aan te trekken en zittend personeel te behouden. Ze zetten vooral financiële middelen in. Daarvan is de aanbrengpremie de meest gebruikte. Werkgevers
In de tweede helft van de maand april heeft de eerste ronde van de CAO onderhandelingen plaatsgevonden. Tijdens die ronde hebben werkgeversorganisaties NVB en NBOV uitleg gegeven over de situatie
Op 23 maart j.l. heeft WHO een conceptrichtlijn voor het gebruik van zoutvervangers aangeboden voor consultatie. Het rapport omvat o.a. een systematische review van wetenschappelijke publicaties over dit onderwerp. Op
Graag maken we jullie erop attent dat de deadline voor de IMVO-uitvraag uitgesteld is naar uiterlijk 30 april. We doen het als NVB goed: met inmiddels 11 afgeronde vragenlijsten staan
Nederlanders verspillen minder voedsel, vooral thuis. Dit blijkt uit een publicatie van de Rijksoverheid. In 2022 gooiden zij 23 procent minder eten weg vergeleken met 2015. Binnen de hele voedselketen
In april 2025 worden nieuwe examens georganiseerd om de titel Meester Boulanger of Meester Patissier te behalen. Om geïnteresseerden daar meer uitleg over te geven is een informatieve bijeenkomst gepland