Wat is een mbo-certificaat?
Een mbo-certificaat is het bewijs dat een medewerker met succes een deel van een mbo-opleiding heeft afgerond. Met een mbo-certificaat kunnen werkenden snel en vraaggericht om – of bijscholen. Ook








Een mbo-certificaat is het bewijs dat een medewerker met succes een deel van een mbo-opleiding heeft afgerond. Met een mbo-certificaat kunnen werkenden snel en vraaggericht om – of bijscholen. Ook

Lees hier het recente pleidooi van NVB directeur Wim Kannegieter over het vrijstellen van BTW voor producten uit de Schijf van Vijf. Het is beter om een gezonde voedselconsumptie te

De NVWA heeft het document Aandachtspunten eerlijke informatie op etiket gepubliceerd. Hierin worden handvatten aangereikt om te beoordelen of een etiket niet misleidend is, specifiek ten aanzien van de benaming,
In januari 2014 is het Akkoord Verbetering Productsamenstelling (AVP) gesloten waarin afspraken zijn gemaakt tussen verschillende partijen in de voedingsmiddelenketen om het productaanbod te verbeteren. Het akkoord richtte zich op

Van 21 tot en met 25 juni vindt de Week van de RI&E weer plaats. Ook dit jaar koppelt het Sociaal Fonds bakkersbedrijf hier een actie aan. Dit keer is

Sinds begin 2021 is de NVB stakeholder van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling. De Stichting geeft op 17 juni aanstaande een digitale presentatie over de opzet van de Verspillingsvrije Week die van
Op 30 april 2021 is aan de CAO voor het Bakkersbedrijf de AVV verklaring verleend. Dat betekent dat alle bakkerijen vallend onder de werkingssfeer van de CAO zich dienen te

Onder deze titel gaat NVB directeur Wim Kannegieter nader in op de stand van zaken bij de ondernemers in de bakkerijbranche en de komende CAO onderhandelingen. De effecten van corona

De coronacrisis heeft nog steeds impact op de industriële bakkerij. De effecten zijn echter niet in elke deelsector even voelbaar. De crisis raakte dagvers bakkerijen en banketbakkerijen voor horeca en

Als opvolging van het akkoord verbetering productsamenstelling (AVP) wil de overheid een nieuw nationaal systeem voor productverbetering introduceren. Dat moet leiden tot een gezonder voedselaanbod in alle kanalen. Er is

Diverse internationale partijen hebben afspraken gemaakt over de definitie van een volkorenproduct. Een product mag als volkoren aangeduid worden als het ten minste 50% volkoren ingrediënten op basis van het
Werkgevers met een BBL leerling in dienst kunnen, bovenop de reguliere subsidie praktijkleren, extra subsidie kragen. Dit is vastgelegd in de mededeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap