
Uitvraag over gebruikshoeveelheden sorbaten is verstuurd
Voor de Europese monitoring van additieven vraagt het RIVM om uiterlijk 27 juni gegevens aan te leveren over het gebruik van de additieven E200–203 (o.a. gebruikt in brood en gebak)











Voor de Europese monitoring van additieven vraagt het RIVM om uiterlijk 27 juni gegevens aan te leveren over het gebruik van de additieven E200–203 (o.a. gebruikt in brood en gebak)

De NVB heeft recent gesproken met Greencovery, een innovatief bedrijf dat waardevolle ingrediëntenuit reststromen ontwikkelt. Deze ingrediënten kunnen bakkerijen helpen bij het behalen van de doelstellingen uit het Nationaal Akkoord Verbetering Productsamenstelling (NAPV).

Minister Heinen (Financiën) stuurde op 18 april de Voorjaarsnota 2025 aan Tweede Kamer. Deze bevat een update van de begroting van 2025 en de daaropvolgende jaren. Lees hier de –

Eind april heeft minister Hermans het Pakket voor Groene Groei naar de Tweede Kamer gestuurd. Dit pakket bevat belangrijke maatregelen voor de energie-infrastructuur en industrie. Hier lees je de belangrijkste

Recent zijn er opvallende rechtelijke uitspraken gedaan over de toepassing van de 30%-regeling voor werknemers die uit Oekraïne zijn gevlucht vanwege de oorlog. Het betreffen uitspraken van de rechtbank Noord-Nederland,

Een nieuw publiek-privaat initiatief zet de veelzijdige cowpea in als gamechanger voor plantaardige voeding Op de uitgestrekte velden van West-Afrika groeit een gewas dat de toekomst van duurzame voeding kan

Nederlandse baktarwe biedt kansen voor de Nederlandse bakkerij. Maar wordt op dit moment nog weinig gebruikt. Wat is er nodig om dat te veranderen? Eerste uitkomsten van het ketenproject ‘Nederlandse

Week 20 Reacties van RIVM en NVWA-BuRO op voorstel EFSA voor verlaging TDI van bisfenol A Het document gaat over het advies van de Europese voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) om de veilige

De voedingsmiddelenindustrie staat voor grote uitdagingen én kansen. Digitalisering, automatisering en duurzaamheid worden steeds belangrijker, ook binnen de industriële bakkerijsector. Daarom nodigen wij je van harte uit voor het Food

Voor het nieuwe onderzoek van ING Food & Agri naar personeelsschaarste in de voedingssector werd Claudia Lette geïnterviewd. Haar boodschap is helder: “Door te investeren in opleiding, betrokkenheid en duurzame inzetbaarheid, bouw

Waar zet je precies op in voor het succesvol werven en behouden van werknemers? Het Krapte Kompas van AWVN helpt je inzichtelijk te maken waar er winst valt te behalen.

De behoefte aan actuele, praktische kennis van de belangrijkste thema’s in onze sector groeit. Daarom lanceren we met trots de gloednieuwe FNLI Academie! De voedingsmiddelenindustrie is voortdurend in beweging. Nieuwe