Nieuws

Leden nieuws

FNLI Flitsen en oproep

Graag attenderen wij u in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen. De volgende FNLI Flitsen kunt u op het ledengedeelte van de NVB website vinden:

  • FNLI-analyse van monitor ‘Voedingsreclame gericht op kinderen’ en aanscherping Reclamecode voor Voedingsmiddelen aangekondigd | Flits 16 
  • Nieuwsbrief 4 | Datum FNLI-jaarbijeenkomst 2018 | Herformulering ‘in the spotlights’ | Doorrekening effect herformulering RIVM-rapport in context
  • Uitnodiging: Kennissessie Client – optimaliseren afgifte exportverklaringen op 4 september 10.00-12.00u | Flits 17
  • Verzoek tot ondertekening Gedragscode Voedselveiligheid en Integriteit | Flits 18
  • Flits 19 | FNLI-Eindmonitoring duurzaam verpakken – verzoek tot invullen van online enquete voor 30 juni a.s.
  • Fipronilbesmetting: aanpak door eiersector en verantwoordelijkheid verwerkende industrie | Flits 20
  • Save the Date: informatiesessie reclameregels voedingsmiddelen op 5 juli 14.30 – 17.00u | Flits 21
Lees verder »
Leden nieuws

Interessante publicaties

  • RIVM adviezen:
    1) Evaluatie Akkoord Verbetering Productsamenstelling: impact zoutreductie en impact suikerreductie 
    2) Naar een integraal systeem voor Productverbetering in Nederland
  • Naar aanleiding van de RIVM adviezen een opiniestuk van FNLI op Nederland Voedselland ‘We eten nog te veel vet, suiker en zout. Voldoet het Akkoord?’, 07.05.2018. 
  • Richtsnoer van de Europese Commissie om levensmiddelen die niet langer bestemd zijn voor menselijke consumptie makkelijker te kunnen omzetten naar diervoeder. Deze richtsnoer is bedoeld voor nationale autoriteiten en bedrijven. 
  • NVWA jaarverslag 2017 (Samen)werken aan toezicht en bijbehorend nieuwsbericht ‘Jaarverslag 2017: Veelheid vraagt om scherpe keuzes’.

Edith van Peij
kennis@nedverbak.nl

Lees verder »
Voeding en Gezondheid

Het voedselbeleid voor de komende jaren

De minister van LNV en de staatssecretaris van VWS hebben de Tweede Kamer geïnformeerd over het voedselbeleid van de komende jaren. In het voedselbeleid staat de beschikbaarheid van voldoende en verantwoord voedsel centraal. De aandacht gaat hierbij uit naar gezond en duurzaam voedsel, naar de beloning van de producent en de prijs van voedsel, de relatie tussen boer en burger en transparantie in de keten. Het streven is de beschikbare kennis over voedsel en de duurzame productie internationaal te delen.

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Subsidiemogelijkheden praktijkleren Levensmiddelenindustrie

Hoe halen we het beste uit onze mensen om als organisatie gezond en succesvol te groeien? Dat is in een notendop sociale innovatie. De SOL adviseert ondernemers op het gebied van organisatie en cultuurveranderingen door praktische op maat gemaakte oplossingen. Bekijk hier welke subsidiemogelijkheden er voor u zijn.

Lees verder »
Leden nieuws

Model privacyverklaring helpt werkgever bij AVG

Sinds het eind van deze maand is het dan toch zover gekomen: de nieuwe privacywetgeving, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), is van kracht geworden. Deze nieuwe regeling zorgt onder meer voor versterking van de rechten van personen van wie gegevens worden verwerkt. Tegelijkertijd brengt de AVG extra verplichtingen met zich mee voor organisaties die persoonsgegevens verwerken, onder andere werkgevers.

Lees verder »
Leden nieuws

Uitkomsten Asbest Quickscan Bakkerij en Zoetwaren branche

Het integrale onderzoek dat door SGS in de Bakkerij- en Zoetwarenbranche is uitgevoerd, nadert zijn einde. Inmiddels is het overgrote gedeelte van beide branches integraal gecheckt via de Quick scan op de aan/afwezigheid van asbest in ovens en gebouwen. In totaal zijn iets meer dan 2.000 locaties onderzocht.

Lees verder »
Leden nieuws

Kort verslag van de voorjaars ALV NVB 2018

Onder hele mooie weersomstandigheden heeft op 15 mei jongstleden de voorjaarsALV van de NVB plaatsgevonden. Deze ALV vond plaats op het schitterende complex van de Golf en Countryclub De Goyer te Eemnes. Door de organisatie van de ALV was een mooi programma opgesteld waarbij zowel voldoende ruimte was voor inspanning (ALV en een externe spreker) als voor de innerlijke mens (goede lunch) en ontspanning (de eerste NVB golfwedstrijd en het NVB golfklasje).

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Personeel gezocht

De economie draait op volle toeren. Het aantal vaste werkplekken nam in 2017 toe en het aantal flexcontracten daalt. Toch ontstaat er ook her en der krapte. 

Lees verder »
Leden nieuws

FNLI Flitsen en oproep

Graag attenderen wij u in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen. De volgende FNLI Flitsen kunt u op het ledengedeelte van de NVB website vinden:

  • Nieuwsbrief 3 | Bas Alblas nieuwe bestuursvoorzitter | Brexit-bijeenkomst | R&D projecten TKI 
  • Meld u aan voor FutureProef: Week van de Levensmiddelenindustrie 2018! | Flits 10
  • Wetgeving betalingstermijnen mist gewenste effect | Flits 11
  • Brussel lanceert wetsvoorstel oneerlijke handelspraktijken | Flits 12
  • Terugblik Brexit-bijeenkomst | Flits 13
  • Uitnodiging: AgroFood Klimaatbijeenkomst op 18 mei 9.30 – 15.00 uur | Flits 14
Lees verder »
Voeding en Gezondheid

Tiende landelijke zoutmonitoring van start

In opdracht van de NVB gaat NBC de tiende landelijke zoutmonitoring in brood uitvoeren. Naast grootbrood zal dit jaar ook een groot deel kleinbrood meegenomen worden in de zoutmonitoring. Door toename van de NVB-leden zien we meer verscheidenheid in het broodassortiment. Daarnaast vallen vanaf oktober 2018 meerdere dagelijks gegeten broodsoorten onder de zoutnorm zoals geformuleerd in het Warenwetbesluit (breekbrood, pita’s, focaccia’s, stokbrood etc.).

Lees verder »