
Interessante ontwikkelingen wet- en regelgeving
Week 1 t/m week 9 Via het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) ontvangen we o.a. nieuws in wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. NBC put hierbij uit
Week 1 t/m week 9 Via het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) ontvangen we o.a. nieuws in wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. NBC put hierbij uit
Op 12 april organiseren SER, Woord en Daad en andere maatschappelijke organisaties vanuit het IMVO Convenant Voedingsmiddelen een terugkomtraining n.a.v. de succesvolle Due Diligence Roadshow vorig jaar. In deze training gaan de
De jaarlijkse IMVO-uitvraag is weer gestart. Dit is een kans om te laten zien hoe ver de voedingsmiddelensector is met het toepassen van supply-chain due diligence. FNLI-leden krijgen via een
Zoals al aangekondigd in de vorige nieuwsbrief, vindt op 9 mei a.s. (12:30 – 17:00 uur) een nieuwe NAPV-inspiratiesessie plaats. Tijdens deze bijeenkomst zullen actuele ontwikkelingen, goede voorbeelden en vervolgstappen aan
Vanaf 1 januari 2024 moeten werkgevers met 100 of meer werknemers de CO2-uitstoot van de reizen van hun personeel registreren. Dit is een uitvloeisel van het Klimaatakkoord, waarin afspraken zijn gemaakt
Sinds 15 maart 2023 ontvang je als belanghebbende werkgever weer kopieën van de WIA-beslissingen aan je (ex-)werknemers via het UWV werkgeversportaal. Deze waren op het werkgeversportaal sinds 17 oktober 2022
In de cao is overeengekomen dat werknemers per juli 2022 een eenmalige uitkering krijgen. Werkgevers hoeven daarom tot mei 2023 (periode 6) geen premie aan Stichting Sociaal Fonds Bakkersbedrijf te betalen. Dit
Klaar voor verdere samenwerking in de branche WAGENINGEN – 23 Maart 2023 – De NVB heeft Ruud van Erp benoemd als nieuwe onafhankelijke voorzitter van de NVB. Gistermiddag, woensdag 22
Op 9 mei wordt er vanuit de informatiecampagne over de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) een inspiratiesessie georganiseerd. Ook bedrijven en branches mogen daar laten zien hoe zij werken aan productverbetering
Vanuit Europa is een update verschenen van de leidraad die de voedselcategorieën uit de Additievenverordening (Verordening (EG) nr. 1333/2008) beschrijft. Die categorieindeling bepaalt welke additieven in welke levensmiddelen gebruikt mogen
Poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS) zijn chemische stoffen die van nature niet voorkomen. Ze worden door de mens gemaakt o.a. vanwege hun gunstige water- , vet- en vuilafstotende eigenschappen. Ze kunnen
Duurzaam verpakken staat steeds hoger op de agenda, maar kent ook vele uitdagingen. Want nog niet alle wensen zijn (betaalbaar) te realiseren. De NVB netwerkgroep verpakkingen komt eens in de