Nieuws

Stichting samen tegen voedselverspilling
Algemeen

Verspillingsvrije week 2021

Sinds begin 2021 is de NVB stakeholder van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling. De Stichting geeft op 17 juni aanstaande een digitale presentatie over de opzet van de Verspillingsvrije Week die van

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

De lange adem van corona

Onder deze titel gaat NVB directeur Wim Kannegieter nader in op de stand van zaken bij de ondernemers in de bakkerijbranche en de komende CAO onderhandelingen. De effecten van corona

Lees verder »

Uitbreiding subsidie praktijkleren

Werkgevers met een BBL leerling in dienst kunnen, bovenop de reguliere subsidie praktijkleren, extra subsidie kragen. Dit is vastgelegd in de mededeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Lees verder »

NVWA handboek Voedings- en gezondheidsclaims

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een Handboek Voedings- en gezondheidsclaims uitgebracht. In dat handboek is terug te vinden aan welke wettelijke verplichtingen producenten van voedingsmiddelen moeten voldoen bij

Lees verder »
Product en Proces

Inzet volkoren in voedselbeleid

Het Whole Grain Initiative heeft onlangs feedback ingediend bij de Europese Commissie met betrekking tot de noodzaak om volkoren granen te introduceren als een gezond bestanddeel in Front-of-Pack (FOP) voedingsetiketten

Lees verder »