
Rekentool transitievergoeding
Bereken in een handomdraai de hoogte van de transitievergoeding met de speciale rekentool van AWVN. De rekentool is gratis te gebruiken.
Bereken in een handomdraai de hoogte van de transitievergoeding met de speciale rekentool van AWVN. De rekentool is gratis te gebruiken.
De arbeidsmarkt is zich aan het verkrappen. Ook de bakkerijsector maakt dit in steeds sterkere mate mee. Daarom is het van groot belang om te weten wat de markt in het algemeen doet qua functiebeloningen en ook wat er in de sector per functie wordt verloond.
Het bakkersbedrijf kent een eigen bedrijfstakpensioenfonds. Dit BPF Bakkerbedrijf hoort, met een kapitaal van rond de 4 miljard euro, tot de middelgrote bedrijfstakpensioenfondsen in Nederland
In april 2018 is de EU campagne ‘Brood. Goed verhaal’ gestart. Deze campagne, die over de periode 2018-2020 loopt, heeft tot doel om de broodconsumptie in Nederland en België qua volume te stabiliseren. Dit zal plaatsvinden door vooral te focussen op de positieve elementen van brood.
In de aprilvergadering van het bestuur is uitgebreid stilgestaan bij de stand van zaken m.b.t. de gesprekken rond het sectorhuis. Tevens is ruim aandacht gegeven aan de voorbereiding van de inhoud van de ALV van 15 mei aanstaande.
De eerste fase van de gesprekscyclus over het te vormen Brood en Banket huis heeft inmiddels een tussenrapport opgeleverd. Dat rapport is in de besturen van de drie brancheorganisaties besproken.
Wij Nederlanders eten steeds minder brood. Dat moet veranderen en daarom wordt er campagne gevoerd. Een ode aan het brood in Koffietijd van RtL4. Peter Bienefelt, Meester Boulanger en wereldkampioen brood bakken maakt zuurdesem en focaccia in onze keuken.
Graag attenderen wij u in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen. De volgende FNLI Flitsen kunt u op het ledengedeelte van de NVB website vinden :
Edith van Peij
kennis@nedverbak.nl
– Nutrilab en Riskplaza uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op donderdag 19 april: ‘Ongewenste allergenen detecteren, voorkom onnodig risico’
– Uitnodiging: 26 april 2018 – VBZ Kwaliteitsplatform: Belang kwaliteit productinformatie met tips & tricks voor uitwisseling van deze data via GS1
Edith van Peij
kennis@nedverbak.nl
Eind vorig jaar publiceerde de Europese Commissie Verordening (EU) 2017/2158 tot vaststelling van risicobeperkende maatregelen en referentieniveaus voor de reductie van de acrylamidegehalten in levensmiddelen. De acrylamideverordening verplicht bedrijven om de mogelijkheden tot verlaging van acrylamidegehalten in kaart te brengen, toe te passen en te monitoren middels een risico gestuurde aanpak (HACCP-principe).
Van juli 2017 t/m februari 2018 heeft een inventarisatie van de stand van zaken met betrekking tot meergranenbrood en speltbrood plaatsgevonden onder de NVB leden. Dit in het kader van de doelstelling om meer brooddefinities op te nemen in het Warenwetbesluit. Van 182 broden is de etiketinformatie geanalyseerd en vergeleken met de criteria zoals vastgesteld in NVB standpunten (zie NVB website).
Sinds de invoering van het nieuwe ontslagrecht, houdt AWVN bij in hoeverre ontslagvergoedingen in sociale plannen in de praktijk daadwerkelijk gebaseerd zijn op de nieuwe transitievergoeding. Want met de invoering van de transitievergoeding is weliswaar de rechtvaardiging voor vakbonden vervallen om hogere ontslagvergoedingen te eisen in het kader van sociale plannen – maar de nieuwe regelgeving heeft geen effect op de vrijheid van onderhandelen.