Nieuws

Leden nieuws

Resultaten landelijke zoutmeting in brood

In opdracht van het NVB Bestuur heeft NBC de elfde landelijke zoutmonitoring in brood uitgevoerd. Er zijn 523 broden bemonsterd bij zowel ambachtelijke bakkers, industriële bakkerijen als bij retail bedrijven. Bemonstering heeft plaatsgevonden in juni en juli 2019.

Lees verder »
Voeding en Gezondheid

Nieuwe versie van VITAL – VITAL 3.0

Een nieuwe versie van VITAL -3.0- is gelanceerd door Allergen Bureau. De aanpassingen in deze versie zijn vastgesteld op basis van de aanbevelingen van het Scientific Expert Panel. Dit Panel

Lees verder »
Leden nieuws

Overzicht regelingen en subsidies

In de vorige nieuwsbrief is een overzicht gestuurd van algemene regels en richtlijnen m.b.t. subsidiemogelijkheden. Hierop zijn veel reacties gekomen. Er was ook vraag naar een overzicht van de regelingen die op dit moment actueel zijn bij RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Lees verder »
Leden nieuws

Pensioen en mogelijkheden tot eerder stoppen

Dit voorjaar heeft de NVB een workshop pensioenen georganiseerd voor HRM functionarissen. Deze workshop kende veel respons. Uiteindelijk werden er twee sessies gehouden. De interactie tussen de pensioenuitvoerder en de NVB vertegenwoordigers heeft veel kennis en informatie opgeleverd voor alle deelnemers aan de bijeenkomsten. Een aantal leden hebben sindsdien sessie in het eigen bedrijf laten verzorgen. Daardoor konden personeelsleden op een laagdrempelige en informele wijze worden geïnformeerd over de mogelijkheden binnen het bakkerspensioenfonds om eerder te stoppen met werken.

Lees verder »